Hoe veilig is een escaperoom?

09 januari 2019

Deze vraag is laatste dagen veel gesteld, na aanleiding van de brand in de escaperoom in Polen.

Op dit moment is er geen belangenorganisatie of speciaal keurmerk die veiligheid speciaal voor escaperooms meeneemt. Ook zijn er geen specifieke regels voor escaperooms. Maar dat wil niet zeggen dat er niet al wetgeving is rondom activiteiten, entertainment en het bouwen daarvan.  In Nederland kennen we het Bouwbesluit. Als je iets bouwt dan zijn dit de regels waar je je aan moet houden. Zoals brandwerendheid van materialen, noodverlichting en ontruimingsplannen komen hier aan de orde. Deze gelden uiteraard ook voor escaperooms. Heb je technische installaties waarbij elektriciteit aanwezig is dan dien je NEN-3140 of NEN1010 keuringen te hebben. Elke ondernemer moet een Risico-Inventarisatie maken. Daarin zou van nature al veel van de vereiste veiligheidseisen aan bod moeten komen. Gelukkig is de veiligheid in de meeste escaperooms in Nederland al heel goed. Laten we ieder onze eigen verantwoordelijkheid nemen over de veiligheid in de Nederlandse escaperooms. Als speler kun je altijd aangeven bij de eigenaar dat dingen niet veilig genoeg zijn.

Hoe staat het met de veiligheid van OTC- Escaperoom “Hotel crashed” ?

Het thema van onze escaperoom is juist veiligheid! Onze escaperoom is een educatieve escaperoom waar je ook werkelijk iets kunt leren rondom veiligheid. Wij zijn niet voor niets veiligheidsopleider! Het verhaal speelt zich af in een hotel in  het jaar 1934. Het hotel is gesaboteerd door een ontslagen piccolo. Spelers moeten voorkomen dat het hotel “crashed” en de gasten in het hotel omkomen. De thema’s zijn dan ook (brand)veiligheid, communicatie en hulpverlening, absoluut spannend en leerzaam!

Natuurlijk durven wij te zeggen dat onze escaperoom aan alle veiligheidseisen voldoet. Er is altijd per groep 1 host in de escaperoom aanwezig welke de groep continu monitort middels camera’s. Er kunnen twee groepen in een Battle spelen tegen elkaar, waarmee er dus ook twee hosts in de escaperoom aanwezig zijn. Al onze hosts zijn natuurlijk BHV geschoold en er zijn in ons gebouw voldoende blusmiddelen, EHBO trommel en een AED aanwezig. We beschikken over ontruimingsprocedures, hebben b.v. een noodknop waarmee de hele show wordt gestopt, het licht aangaat en alle deuren open gaan. Ook bij stroomuitval worden alle deuren ontgrendeld. Uw veiligheid is onze zorg!

Wij nodigen u graag uit zelf een ultieme ervaring op te doen in onze escaperoom. U kunt reserveren via otc-escaproom.nl/reserveren.

Tot snel!

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

0493 - 782 287

Of vul het formulier in:

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Een erg leuke, mooie en verassende escaperoom. Uitdagende puzzels, verrassende elementen en ook nog leerzaam op een speelse manier. Een echte aanrader!
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend

De vrolijke


Met collega’s een top avond gehad.
Niet makkelijk en zelfs leerzaam met een knipoog naar veiligheid.
Bedankt namens Kiwa R2B inspecties

De kamers zien er echt prachtig uit. Uitleg van te voren was duidelijk. De kamers waren best pittig. Je komt er echt niet zomaar binnen de tijd uit. Het enigste minpunt is het geluid. Daar zit nog wel wat verbetering in. Maar aangezien deze escaperoom pas geopend is zal dat binnenkort vast en zeker opgelost worden. Al met al een leerzame ervaring waar we van genoten hebben

We zijn gisteren met het team van de Zorgcentrale als teamuitje bij OTC geweest. Daar hebben we met 2 groepen van 6 personen gebatteld. We vonden het allemaal leerzaam en goed voor de teambuilding, maar bovenal superleuk! Echt een aanrader! Zowel ons team als het team van OTC waren enthousiast, en dat maakte het tot een perfect teamuitje. Bedankt namens de Zorgcentrale.

Lieke Bartels


Erg leuke en leerzame escaperoom! Leuk dat je door verschillende kamers moet en de uitdagende en verschillende raadsels maken dat het interessant blijft! Zeker een aanrader om te gaan doen!

Jan Erik Marc Maarten Twan Erwin


Helaas ons niet gelukt wel 3 kamers vrij gespeeld de laatste was pittig.
Leuke leerzame escape room die heel goed in elkaar zit 4 ruimtes waar je doorheen moet .
Maar in ieder geval weer wat geleerd en een hele leuke uitdaging was het ,een echte aanrader.
Groeten Jan Erik Marc Maarten Twan Erwin

Marcel


Leuke escaperoom en ook nog eens leerzaam. Leuk opgezet en spannend. Vooral ‘boven op de lift’ is mooi gemaakt. Top!!

Manon


Fijne gastheer en gastvrouw. Duidelijke uitleg. Professioneel, verzorgd uiterlijk. Leuke opdrachten en een prima lokatie. Iedereen aan te raden
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend