Hoe veilig is een escaperoom?

09 januari 2019

Deze vraag is laatste dagen veel gesteld, na aanleiding van de brand in de escaperoom in Polen.

Op dit moment is er geen belangenorganisatie of speciaal keurmerk die veiligheid speciaal voor escaperooms meeneemt. Ook zijn er geen specifieke regels voor escaperooms. Maar dat wil niet zeggen dat er niet al wetgeving is rondom activiteiten, entertainment en het bouwen daarvan.  In Nederland kennen we het Bouwbesluit. Als je iets bouwt dan zijn dit de regels waar je je aan moet houden. Zoals brandwerendheid van materialen, noodverlichting en ontruimingsplannen komen hier aan de orde. Deze gelden uiteraard ook voor escaperooms. Heb je technische installaties waarbij elektriciteit aanwezig is dan dien je NEN-3140 of NEN1010 keuringen te hebben. Elke ondernemer moet een Risico-Inventarisatie maken. Daarin zou van nature al veel van de vereiste veiligheidseisen aan bod moeten komen. Gelukkig is de veiligheid in de meeste escaperooms in Nederland al heel goed. Laten we ieder onze eigen verantwoordelijkheid nemen over de veiligheid in de Nederlandse escaperooms. Als speler kun je altijd aangeven bij de eigenaar dat dingen niet veilig genoeg zijn.

Hoe staat het met de veiligheid van OTC- Escaperoom “Hotel crashed” ?

Het thema van onze escaperoom is juist veiligheid! Onze escaperoom is een educatieve escaperoom waar je ook werkelijk iets kunt leren rondom veiligheid. Wij zijn niet voor niets veiligheidsopleider! Het verhaal speelt zich af in een hotel in  het jaar 1934. Het hotel is gesaboteerd door een ontslagen piccolo. Spelers moeten voorkomen dat het hotel “crashed” en de gasten in het hotel omkomen. De thema’s zijn dan ook (brand)veiligheid, communicatie en hulpverlening, absoluut spannend en leerzaam!

Natuurlijk durven wij te zeggen dat onze escaperoom aan alle veiligheidseisen voldoet. Er is altijd per groep 1 host in de escaperoom aanwezig welke de groep continu monitort middels camera’s. Er kunnen twee groepen in een Battle spelen tegen elkaar, waarmee er dus ook twee hosts in de escaperoom aanwezig zijn. Al onze hosts zijn natuurlijk BHV geschoold en er zijn in ons gebouw voldoende blusmiddelen, EHBO trommel en een AED aanwezig. We beschikken over ontruimingsprocedures, hebben b.v. een noodknop waarmee de hele show wordt gestopt, het licht aangaat en alle deuren open gaan. Ook bij stroomuitval worden alle deuren ontgrendeld. Uw veiligheid is onze zorg!

Wij nodigen u graag uit zelf een ultieme ervaring op te doen in onze escaperoom. U kunt reserveren via otc-escaproom.nl/reserveren.

Tot snel!

Neem contact met ons op!

Heeft u vragen? Neem contact met ons op!

0493 - 782 290

Of vul het formulier in:

  • Je persoonsgegevens gebruiken wij alleen voor het gevraagde contact. Lees de privacyverklaring voor meer informatie.

Super gaaf! Een mooie escape room met veel technische snufjes! Verschillende soorten ruimtes maar toch open. Deze ruimtes zijn mooi aangekleed en het is ook nog eens leerzaam. Wat wil je nog meer?!

Willem


Superleuke Escaperoom met ook nog eens een leerzame twist! De kamers zitten goed in elkaar en zijn erg spannend, maar dat zul je zelf wel zien! De opdrachten zijn leuk, uitdagend en je steekt er ook nog wat van op. Kortom een aanrader voor een leuke avond!

Een erg leuke, mooie en verassende escaperoom. Uitdagende puzzels, verrassende elementen en ook nog leerzaam op een speelse manier. Een echte aanrader!
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend

De kamer is erg leuk in elkaar gezet met verschillende insteken
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend

Marcel


Leuke escaperoom en ook nog eens leerzaam. Leuk opgezet en spannend. Vooral ‘boven op de lift’ is mooi gemaakt. Top!!

Marianne en vrienden


Super gave escaperoom. Mooi afgewerkt. Ook leuk dat het meerdere kamers zijn welke je kunt spelen in een battle. De escaperoom voldoet ook aan alle veiligheidseisen, is ook wel een prettig gevoel. 😊
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend

De kamers zien er echt prachtig uit. Uitleg van te voren was duidelijk. De kamers waren best pittig. Je komt er echt niet zomaar binnen de tijd uit. Het enigste minpunt is het geluid. Daar zit nog wel wat verbetering in. Maar aangezien deze escaperoom pas geopend is zal dat binnenkort vast en zeker opgelost worden. Al met al een leerzame ervaring waar we van genoten hebben

Manon


Fijne gastheer en gastvrouw. Duidelijke uitleg. Professioneel, verzorgd uiterlijk. Leuke opdrachten en een prima lokatie. Iedereen aan te raden
Diepgang/beleving: Uitstekend
Kwaliteit: Uitstekend
Puzzels: Uitstekend
Service: Uitstekend